VETERINARSKA KLINIKA
O NAMA
POSLOVANJE
USLUGE
SAZNAJTE VIŠE
KONTAKT
 

HIRURGIJA - ŠTA TREBA DA ZNATE O HIRURŠKOJ INTERVENCIJI VAŠEG LJUBIMCA


Postoje mnogobrojni razlozi zašto Vaš ljubimac može da bude podvrgnut nekom od hirurških zahvata. Potpuno je razumljivo da većina vlasnika kućnih ljubimaca ima strah ili nedoumice kada njihov ljubimac treba da bude operisan. Međutim, treba imati u vidu da je nekada hirurška intervencija jedino terapijsko rešenje za oporavak ili izlečenje Vašeg ljubimca. Bilo da se radi o preventivnoj ili terapijskoj hirurgiji , Vaš ljubimac će proći kroz određeni protokol sa kojim bi vlasnik trebao da bude upoznat.

U našoj klinci svakodnevno se vrše sve vrste opštih i specijalističkih hirurških intervencija. Vršimo operacije, od onih koje se u veterinarskoj praksi smatraju kao rutinske kao što su sterilizacije, kastracije, carski rezovi, hernije ... pa do visoko specijalizovani hirurških zahvata kao što su operacije odstranjivanja složenih tumora, gastrične torzije, odstranjivanje stranih tela iz jednjaka, želuca, creva, operacije reinplantacije ektopičnih uretera, subtotalna kolektomija, uretrostomija kod mačora, dijafragmatske i perinealne hernije, hirurgija grudne duplje, urgentna hirurgija, estetski hirurški zahvati itd.


Anestezija

Jedno od najsavremenijih dostignuća u medicini uopšte, predstavlja upotrebu anestetika pri izvođenju hirurških zahvata.To nam omogućava da Vaš ljubimac ne oseća bol prilikom izvođenja operacije.Sve hirurške intervencije zahtevaju određeni vid anestezije da bi se postigla adekvatna relaksacija pacijenta i da bi se hirurška intervencija obavila što sigurnije,brže i bezbolnije. Sve operativne zahvate izvodimo u gasnoj - inhalacionoj anesteziji koja se smatra najsigurnijim vidom anestezije.


Preoperativna priprema

Vaš veterinar će Vam, kao deo pripreme za operaciju, objasniti celokupnu proceduru kroz koju će proći Vaš ljubimac.

U većini slučajeva neophodno je uskratiti hranu i vodu na određeno vreme pre operacije. Dovoljno je da Vaš ljubimac hranu ne dobija 6 - 8 sati, a vodu 2 sata pre operacije,osim u izuzetnim slučajevima kada ćemo Vam na to posebno skrenuti pažnju. To je neophodno da bi se izbegle komplikacije u toku samog hirurškog zahvata.

Ukoliko imate bilo kakve nejasnoće ili dileme u vezi hirurške inetervencije Vašeg ljubimca ne oklevajte da nam se obratite.


      


Pogledajte: