VETERINARSKA KLINIKA
O NAMA
POSLOVANJE
USLUGE
SAZNAJTE VIŠE
KONTAKT
ARHIVA SLUCAJEVA
 
Azrael


Azrael je mužjak ruske plave mačke, star 3 godine koji je doveden na pregled zbog otoka sa leve strane obraza. Mačor je vec bio tretiran od strane drugog veterinara sa kratkotrajnim poboljšanjem, ali se problem vratio.

Prilikom kliničkog pregleda opšte stanje pacijenta je bilo nepromenjeno. Očuvan apetit i aktivnost Azraela nije ukazivala na neki teži poremecaj. Konstatovan je veci otok sa leve strane na obrazu kao i 2 hiruška šava od prethodne intervencije.

Vrlo karakteristična klinička slika kao i anamnestički podaci vlasnika ukazivali su na absces nastao kao posledica obračuna sa drugim mačorima.Azrael je sediran i pristupili smo hirurškoj obradi abscesa. Prethodno postavljeni šavovi od strane drugog veterinara su ukonjeni da bi se omogucila drenaža abscesa. Prilikom intervencije iz šupljine abscesa je uklonjen i improvizovani dren koji više nije imao nikakvu funkciju i predstavljao je strano telo.

   

 Otvaranje abscesa
   

 Uklanjanje improvizovanog drena
   

 Ispiranje šupljine abscesa
   

 Dezinfekcija rane


Azraelu smo propisali antibiotike i objasnili vlasnicima kako da odrađuju svakodnevnu kozmetiku rane. Zakazano je nekoliko kontrolnih pregleda kako bismo pratili stanje pacijenta. Azrael se u potpunosti oporavio za 7 dana.